January 12, 2012

Jenaka Gelagat Budak Sekolah



Hari ini aishah nak coret sikit pengalaman aishah baru2 ni hantar anak saudara pergi sekolah..Biasa lar bukak sekolah mesti ramai parents hantar anak2 masuk sekolah..Tengok gelagat budak2 Tahun1 nak gelak je..yg paling aishah xdapat nak lupakan ada 1 situasi,cikgu ada dalam kelas..dia duduk luar kelas main sorang2..Penat main dia dtng kantin ambik air trus minum..xbayar pun..dia ingat mcm umah dia kot..he3..semua parents yang ada dekat kantin gelak tgok gelagat budak 2..Pekerja dekat kantin 2 xdan nak cakap apa..he3..2 dekat sekolah Agama Rakyat..

Ni pulak dekat sekolah Kebangsaan..Aishah dok tunggu anak saudara aishah keluar rehat..Parents2 semua kena duduk dekat kantin..x di benarkan masuk dewan sama anak2 coz takut anak2 nak balik ikut parents..Entah macam mana ada seorang budak boleh terlepas dari dewan..dia lalu depan aishah..Aishah tanya dia :-

Aishah : adik nak pergi mana ni..adik jom akak hantar masuk dewan balik..

Adik Tahun1 : akak adik nak balik..adik nak ayah adik..

Aishah : jom adik kita masuk dewan dulu pas 2 akak fon ayah adik..ok??

Adik Tahun1 : Akak jum ikut adik (sambil dia tarik tangan aishah)

Aishah : adik nak bawak akak pergi mana ni..

Adik Tahun1: Adik nak fon ayah adik lar akak..

Korang semua nak tahu dia bawak aishah pergi mana???he3..dia bawak aishah pergi bilik guru..dia xtahu ithu bilik guru..dia ingatkan duduk dekat situ dah selamat lar konon..he3..

Aishah pujuk dia masuk dewan dia xnak jugak..sampai lar akak aishah datang bawak cikgu mintak cikgu pujuk dia..Pujuk punya pujuk dia xnak jugak..last2 call ayah dia..dalam masa tunggu ayah dia..kawan akak aishah sembang n Adik Tahun1 xdi..

Kak yanti : Adik napa xnak pergi sekolah..kan banyak kawan..best apa macam2 adik boleh dapat dekat sekolah ni..tengok kawan2 adik yang lain duduk dalam dewan best jer..jom akak hantar adik masuk dewan balik..

dengan selamba adik 2 jawab

Adik Tahun1 : Akak adik nak sekolah sebulan je dekat sini..adik nak sekolah tadika..dekat tadika best..ada banyak kawan..cikgu baik2..boleh main..boleh tido..

Aishah n kak yanti gelak xhingat lar..Baru 3 hari sekolah dia cakap dah sebulan..he3..Teringat pulak aishah time sekolah dulu..agak2 aishah nakal ke??mesti lar x..(puji diri sendiri)..=)

Jom kita share betul xapa yang jadi time korang sekolah dulu..Sila LIKE jika anda rasa begitu semasa di sekolah dulu. :)

99% pelajar sekolah suka mendengar ayat di bawah ini:

(1) "Cikgu ada mesyuarat"
(2) "Cikgu tak datang"
(3) "Cikgu pergi kursus"
(4) "Cikgu ada hal"
(5) "Cikgu suruh buat kerja sendiri"


p/s:Dekat sekolah aishah memang ada situasi macam ni..terutama kepada pelajar lelaki..(:
Post a Comment