January 11, 2012

Jenaka Tiga org sahabat


Tiga org sahabat sedang mandi wap di bilik sauna.Dikeheningan berada didalam bilik sauna tiba tiba dipecahkan dengan bunyi....bip...bip....bip..


Bedah :
Terus membuka telapak tangan kirinya, dan seakan membaca sesuatu.

Minah & Timah :
Terpinga-pinga

Bedah :
Disebabkan tgn saya telah ditanamkan cip berteknologi tinggi maka saya boleh terima SMS dan MMS tanpa hand set...."

Maka kagum la Minah & Timah .Seminit kemudian terdengar pulak deringan telefon di dalam bilik sauna tersebut.

Minah :
Mengangkat tangan kirinya dan seakan menjawab panggilan telefon tadi. Ibu jari nyer diletakkan di mulut dan jari kelingkingnyer di telinga. Panggilan melalui jari jari saya tanpa menggunakan hp..."Setelah habis menjawab maka Minah pun berkata, "oleh kerana tangan saya ditanam cip berteknologi tinggi maka saya boleh menjawab dan menerima.

Melihatkan keadaan canggih manggih kedua Bedah & Minah..Timah terpinga dan berbisik sendirian..."Alamak apa yg boleh aku sembahkan untuk mengalahkan mereka berdua ni...?"

Kerana stress akibat memikirkan hal tadi maka perutnyer pun terasa nak membuang. Lalu Timah ni pun keluar pergi ke toilet. Setelah selesai membuang Timah ni kembali ke bilik sauna. Akibat kepayahan untuk mencuci dengan tisu tandas maka ader lebihan tisu di celah-celah kelangkangnyer. Dengan keheranan dan jijik nyer Bedah & Minah pun bertanya..."kertas apa yang terjuntai kat celah tu...?

Dengan muka bangganya timah menjawab

Timah:
"Oh saya baruterima Fax......"

Bedah & Minah tersenyum..=)

p/s: Dunia semakin maju lar katakan..kahkahkahkahkah..


Post a Comment